Vrouwenvereniging 'Bidt en Werkt'

Onze kerkelijke gemeente heeft een vrouwenvereniging met de naam ‘Bidt en Werkt’. De vrouwenvereniging komt in het winterseizoen één keer per veertien dagen op woensdagavond bij elkaar. De avonden worden gehouden van 20.00 tot 22.00 uur in verenigingsgebouw Conventus.

Een vrouwenverenigingavond

Het onderzoeken van Gods Woord staat op deze avonden centraal. Eén van de leden maakt een inleiding en na de inleiding worden de vragen besproken. Als hulpmiddel worden, naast de Bijbelverklaringen en de kanttekeningen, de bijbelstudieboekjes van de Hersteld Hervormde Vrouwenbond gebruikt. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te spreken en om te handwerken. Na de pauze wordt er een stukje voorgelezen en wordt de avond afgesloten.

Wat doet de vrouwenvereniging nog meer?
  • Zij organiseert ieder jaar een gemeenteavond. Er wordt voor deze avond meestal een spreker uitgenodigd van een stichting of een goed doel.
  • Zij verzorgt op de Boerenerfmarkt een kraam met zelfgemaakte artikelen, die verkocht worden ten bate van de kerk.
  • Zij houdt twee keer per jaar een stroopwafelactie.
  • Zij organiseert, ter afsluiting van het verenigingsseizoen, een warm en koud buffet voor alle vrouwen van de gemeente.

Alle vrouwen uit de gemeente worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend een verenigingsavond bij te wonen. In de agenda kunt u zien wanneer de vrouwenverenigingavonden plaatsvinden.